ALL WORK, NO PLAY

började dagen med att tvätta, har precis hängt upp allt istället för att torktumla (sliter på kläderna och är dåligt för miljön, sådetså!).
ska sätta mig och skriva kommentarer på en rapport nu, sen har jag bokat träning till 16, dans afro igen, fast med en annan ledare. kan nog bli skoj. är besviken på¨att jg inte har någon träningsvärk idag, haha! vi får väl se hur kaxig jag är vid 16 dock..

nej nu måste jag sätta mig och skriva, trodde det skulle gå fort men allt är så luddigt, så tar tid bara att fatta vad jag ska göra.. suck!

ps; idag vaknade jag med lockigt hår, ovärt att jag inte ska visa mig ute :(

WAKA WAKA

dans afro var fruktansvärt kul! trodde inte jag skulle få ut så mkt av det men det var helt fantastiskt! var helt förstörd efteråt men så värt det. kan tänka mig att det  kommer bli jävligt kul om man fortsätter gå på det och faktiskt lär sig rörelserna mer. ska definitivt gå fler gånger.

fan vad tråkig jag är, det där var typ det enda jag hade att säga.
känner hur bloggen sakta men säkert förvandlas till en träningsblogg.

SJUKT JU

jag är fan helt awesome. inleder dagen men kanske livets nyttigaste frukost. hade tagit bildbevis om jag inte smaskat i mig den så fort, blev iaf gröt med äpple, och två ägg på det. ja alltså inte i gröten då. sen thé.. mhm :D

sen kan vi tillägga att jag ska till skolan snart för att ha redovisning, till rasten där har jag med mig minimorötter..

och sen ska jag plugga med amanda!
och sen ska vi testa dans afro :) vet inte riktigt vad detta kan vara, men det är säkert skoj. behöver jag säga vad jag har med mig för mat att käka innan? hm, havregrynsgröt :D namnamnam.

alltså jag är för duktig. idag var första gången på länge som jag vaknar och faktiskt är riktigt sugen på frukost.

DET ÄR SÅ LOGISKT

peppdag! sitter och smaskar havregrynsgröt med äpple, namnnam!
skulle egentligen ha gått bort till a6 (typ en halvmil), men det blåser något överjävligt så jag tror inte det blir något av det. ska dock fortfarande till a6.
ska egentligen bara hitta ett par skor, men lär väl bli rätt mkt annat också, om jag känner mig rätt.

och i eftermiddag ska jag träna!

POWER TO THE PEOPLE

svennebanan säger: skönt med sovmorgon.

ägg på kokning och vatten på värmning till te. vet inte om jag kan bli mer svenne just nu.

nåväl. ska iaf iväg på ett seminarium snart om något som jag inte vet vad det handlar om, typ. så det kan gå, haha.
efteråt ska jag iväg och träna, mest pga bristen att göra något annat vettigt. men får bli lite lungt, typ crosstrainer och kanske lite benträning. har lite träningsvärk i magen och bröstmusklerna, så får se om jag orkar träna bort det... haha!

får se om jag går en promenad bort till netto sen med. ska köpa upp mig på lite basprodukter och då kan jag lika väl gå dit. och ägg! mhm. jojo. tänkte att jag ska börja lägga in betydligt mer ägg i kosten. inte så svårt eftersom jag äter ca 0 nu.
jomensåatte.


jojo

har tränat. så kick-ass är jag. och fantastiskt kul var det!
(och jag undrar hur ont jag kommer ha imorgon)


igår var jag svenne. fick en temporär höstdepression, botade detta genom att ta kameran till kyrkis och fota lite. och gud sa att det var gott.KARMA

idag är jag vän med karma. men mer om detta snart.

först måste jag skryta om mina kunskaper i matlagning. igårkväll efter arbets-skrivning så begav jag mig till ghettot för att hälsa på mandis och en mkt osocial fabian.
det blev matlagning och ja vad ska man säga, jag är väl en dold talang typ. nu var jag iofs jättehungrig så en bajskorv hade typ smakat delikat
det om det.

åter till karma.
först gillade inte de högre makterna mig för jag vaknade med en träningsvärd sprungen ur helvetets mörkaste delar. känns som att jag brytit ett ben i min arm så fort jag rör den. trappor ska vi inte prata om. och allt detta från bowling.
SEN vände det dock. en ljuspunkt i mitt liv skulle man kunna kalla följande; as said before så saknar jag en bok för att kunna slutföra arbetet. sneglar lite snabbt i min bokhylla och nejmen se där; "omvårdnadsorienterad kommunikation". JOJO. en gammal upplaga förvisso, men vad ska man göra liksom. älskar min mamma för att hon för typ jättelänge sen köpte den för att den kanske "kan vara bra att ha". tack tack tack. (tack till vxo U-bibl som sålde den mickit billig)

NU ska jag definiera lite skit i min uppsats. dagens mål är 2000 ord. borde jag klara. fy fan vad grym jag är.

...

ALLTSÅ. JAG. DÖR.

sitter och skriver på min hemska uppsats. som ska innehålla 3000 ord. kan säga att det är väldigt svårt att ordbajsa tretusen ord. iaf om det måste vara vetenskapligt förankrat.
och iaf om syftet är " beskriva sjuksköterskans ledande funktion för att förbättra den hälsofrämjande omvårdnadsprocessen." var tvungen att lägga till ett till syfte för att ens ha en möjlighet att komma över tusen ord. snälla gud hjälp mig.

okej, maxord är 3000 ord. då tänker jag att man satsar på 2500 ord. i runda slängar. över 2000 iaf. och då har jag bara lika mkt kvar nu, TJOHO TÄNKER NI. nej. inte tjoho. det hade varit tjoho om jag hade haft mer att skriva om. och det som sagt inte hade varit tvugnet att vara vetenskapligt.

det värsta är att jag inte ser någon möjlighet i att bli klar med detta till söndag. ingen. nada. eftersom att (trumvirvel) man måste redovisa till vissa böcker, som jag inte har. som inte finns på bibilioteket.
UNDERBART.

ÄLSKAR MITT LIV. PUSS.

MIN KLOCKA HAR STANNAT

idag beger jag mig till göteborg! helt fantastisk skoj ska det bli. inte lika fantastisk väder, men känner att det inte gör så mkt.

vart och röstade här om dagen, mp på alla tre såklart.
angående val, what's up med jan björklund? vilken jäkla mupp han är! hahaha!
kollade  debatten igår och blev lite impad av göran hägglund, han höll faktiskt debatten på en normal nivå och var ändå trevlig. men maud och jan? whaat? älskar när dom hittar på siffror i tv,mhmm (:

nåväl. nu ska jag fixa lite här, förbereda mig med kläder efter väder och vid 12-tiden vandrar jag mot stationen :) puss!

VILL INTE GÅ PÅ ÅTERTRÄFF OCH ÅTERTRÄFFA DIG

är en fruktansvärt dålig människa. gick upp idag vid halv åtta, duschade och sen; nääe jag orkar inte föreläsning, så blev sovmorgon till tolv istället.

skulle pluggat idag. men nej, icke icke.

ska dock ner till plugget sen för lite fuskmöte.
jojo.

PRODUKTIVITETEN ÄR FAN GIGANTISK ALLTSÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

imorgon åker jag till göteborg :)

KEEP ON WALKING

hittade lite gamla anteckningar. eller ja, gamla och gamla, men ett par månader. vet inte om jag skrivit texterna här någon gång innan, om inte annat kommer det nu. (och nej, allt detta är inte jag. bara jag som skrivit)Drömmer fortfarande.
Tänker mig bort till lakan som inte är mina. Jag tillhör landstinget. Ett påslakan i ränder, lika randig som jag. Örngottet som tagit många ångestfyllda tårar innan mina. Lakan som redan låtit tonårshy vila mog sig.
Från 179 kr på IKEA till en annan stad.
Mjuka väggar, låsta dörrar. Känner mig säker. Någon finns om jag skriker, ropar på hjälp. Gör det inte ändå. Men jag kan.
Vill inte vara till besvär, är det för mig själv istället. Jag tillhör landstinget. Andas landstingets medicindoft. Helt själv. Bevisar för mig själv att jag kan andas.
Hör steg i korridoren, blundar. Ingen behöver veta att jag inte sover. Blickar fladdrar snabbt över ett aldeles för ungt ansikte. Och så försvinner stegen igen.
Viskar mina hemligheter till väggarna. Bara fyra vet mina innersta vädjanden. Förtroende. Jag vågar inte berätta allt, men små bitar i taget. Dom får lägga pussel.

Drömmer om silkestårar över blek hy. Hur mycket skada jag kan klara. Underbar skada. Stål mot vävnader, visar att jag är människa, jag har ännu inte blivit en robot. Borde vara ändå, allt är förträngt.
Drömmer om beteendeterapeuter som tvingar unga med ångest att öppna sig. Vet inte vad hat är, men ingen ska tvinga mig. Drömmer om min trots under timmarna när man ska vara en duktig dotter och en duktig samhällsmedborgare, trots genom tystnad.
Svek aldrig väggarna.Tänkte på vävnadsförstörandet dolt undangömt. så var ännu en timme över, ännu en gång fick känslor komma ut på rätt, fel, rätt sätt.
Skriker i tystnaden.

Drömmer om svarta kläder, svart hår, svarta naglar. Om sorgsenhet i människoform. Döljer hela kroppen, ingen behöver se. Har alltid varit bra på mönster, måste matcha landstinget.
Ler på möten.

Dom frågar ibland om jag vill dö. Tänker aldrig besvara. Nej jag vill inte dö. Bara försvinna.Det kan jag inte svara, ler istället.

Drömmer om promenaderna. Om pratet om framtiden. Den alla pratar om. Vet själv inte vad detär. Har hört ordet men inte innebörden. Tror det bara händer de som inte har samma fyra vänner som jag. händer, drabbar. Dom som inte tillhör landstinget.

Landstinget kan slarva bort mig. Kan tillhöra någon annan. Filtar från Stockholm eller kalmar. De har kommit fel, precis som jag.Irrar runt. har dem alltid extra nära, trots att det blir för varmt.

Låtsas att det är en annan människas hud.

CARVE YOUR NAME INTO MY ARM

"My best friend and I decided to get a tattoo…We found this “Though miles may lie between us, we’re never far apart..For friendship doesn’t count the miles, it’s measured by the heart.” She has the first part on her right thigh going down..I have the second part on my left thigh going sideways."

JENNY SÄGER: AVIS!


HOPE AND GLORY

det var jubel på speakers corner. lite som en väckelserörelse, så kändes det när en kvinna vid namn mona berättade om stora saker och ungdomspartiet skanderade "mona, mona, mona!". hur man klappade händerna för vad de tre (förhoppningsvis) blivande makthavarna sa. hur Lars Ohly sa att "nu får man akta sig för det låter ju som när fredrik reinfeltd talar" när det blev rundgång. och alla skrattade.
hur Maria Wetterstrand kom, såg och segrade. efter att ha suttit i MP-stugan och ätit glass (och jag var för star struck för att våga gå dit) och efter att ha pratat om nya jobb inom miljösektorn och vårat oljeberoende. Denna kvinna, my god. som kommer bli vice stadsminister och miljöminister om rödgröna vinner. skulle kunna prata i flera år om henne, antar att blogg.se har ett visst antal maxord. så jag slutar nu.
hur peter eriksson kommer springande från ett försenat tåg precis innan allt ska sluta (han var lång och stor, en riktig man, btw), skanderar om hur det ska löna sig med miljövänliga energialternativ, hur elmätaren ska ticka bakåt. samtidigt som han försökte hämta andan. det var stort. lika stort som livvakterna, nästan.

och jag kan inte förmedla tillräckligt hur mycket jag vill att dom ska vinna. hur mkt jag vill att de som ännu inte bestämt sig vad dom ska rösta på ska säga "men vänta, jag bryr mig ju om andra än mig själv, klart jag röstar rödgrönt".

för så är det.

och jag är inte så motiverad att bli klar syrra och komma ut i ett allianslett sverige, om 1½ år. trots den där 500-lappen extra (jämfört med de flera hundra tusen som höginkomsttagare som reinfeldt får) som det pratas så stort om. jag ger gärna den till folk som behöver det mer. som ja, mig själv kanske när jag står utan jobb, eller om ett antal år när jag slitit ut mig pga att arbetsbelastningen är för hög eftersom det inte anställs tillräckligt med syrror. när jag behöver sjukskrivas och inte utförsäkras. rehabiliteras och återkomma till arbete.


puss!


KONICHIWA BITCHESDO WANT.
(både tjejen och tröjan alltså)


anyway; gårdagen blev fruktansvärt fantastiskt.
faktum är att hela helgen varit marvelous.
fredagen var kinamat, miljöpartiet,
sex & the city, matkoma och besta ven.

igår var dekadens på dagen
sweet sixteen och risotto by jenny
avslutades med bäst musik.
och lukten av öl, trots att inte det behövdes för att göra med berusad.
körde hem i min nykterhet,
lyssnade på mix megapol och var inte alls festlig
men jävligt glad ändå.

plus att idag kollade jag mitt konto och blev glad,

nästa helg åker jag till gbg, chansar stort på att det kommer äga så hårt.

DREWL
EH EH EH jomän. och snart är det premiär. DÖR.

MY HAND YOUR HAND

höst. på riktigt. tror jag är rätt glad ändå. har ett kakfat med ringar och armband. en garderob med stickat som väntar på att användas.

och någonstans gör det ingenting att allting varit lite up and down. jag vet vilka vänner som står mig närmast, vet att växjö alltid funkar när jönköping inte gör det, och vice versa. vet att i växjö väntar en hund som med glädje värmer sängen innan jag lägger mig, vet att i jönköping finns en lägenhet som är min och med mina regler. vet att när jag är i jönköping saknar jag växjö, i växjö saknar jag jönköping.

vet att det snart är fusk-antagning igen och jag har bestämt mig för att stanna en termin till. men sen är det bannemej stopp. nästa termin hoppar jag av, skriver lite c-uppsats, sommarjobbar lite, läser lite glidarkurser och hej sen är jag plötsligt syrra. vem vet vad som händer därefter.

planen är iaf att flytta hem till päronen tills dess att jag har ett jobb, sen kommer den perfekta lägenheten. bor hellre hemma någon månad extra än bor i en sketen etta på 12 kvadrat i jakten på ny lägenhet. när jag väl skaffar mig en ska den vara purfäct. eller ja, så perfekt som det går i växjö. gärna vid trummen, fast i dom lägenheterna får man inte ha husdjur. HUR OVÄRT?. nåväl.

känner att jag inte har så mkt att skriva om. har på något sätt lyckats få fram en ide om c-uppsats. vill inte avslöja vad ännu. som ni kanske vet är jag måttligt road inför detta, blir inte bättre med tanke på skitämnerna vi får välja. är lögn i helvete av kunna få fram något kul av det.

men vet ni?
jag tror det löser sig.

(nu måste jag sova för länge sen, seminarium imorgon och sen växjö-färd. gillar)

GP

"Berätta gärna för mig Carl Bildt, om den stora fina världen. Berätta gärna om nya IT-satsningar och nya flygplansmodeller. Men berätta inte för mig om det svenska klassamhället, jag har sett det, jag har växt upp i det och jag hatar det. Hela min politiska gärning kommer att ägnas åt att bekämpa klassklyftor där ensamstående mödrar betalar skattesänkningar ått bättre ställda. Det kan jag tala om för dig."
-Göran Persson, 1998

säger bara en sak; WORD.

CAN YOU HANDLE ME

kan inte hjälpa att det gör jävligt ont ibland. när jag tänker på vad jag har missat. men det finns inget jag kan göra åt det. förkovrar mig istället i musiken, i växjöfolket och samtidigt jönköpingsfolket. pratade med några folk, i en fylla för några dagar sen, kanske förra veckan. jag vet inte. alkoholrusen har fått dagarna att smälta ihop till en enda stor dimma. jag har inte ett hem. jag har två. jag trivs i jönköping, men jag kommer från växjö och tror faktiskt det är här jag kommer hamna sen. kanske. för 3 år sen hade jag aldrig trott att jag skulle hamna i jönköping. så vi får se. inom mig gror en dröm om malmö. eller göteborg. kanske stockholm till och med, fast jag sagt att jag över min döda kropp flyttar dit. känns som jag kanske aldrig kommer på vad jag vill. hela mitt liv har jag velat fram och tillbaka. stått på kanter, fyllt i formulär, varit nära att ringa samtal men ångrat mig innan jag slagit sista siffran. är det normalt? jag hoppas på det. fast å andra sidan, vem fan vill vara normal.

LOVE LIKE I'VE NEVER BEEN HURT BEFORE

lyssnar på debatt med fredrik reinfeldt. kräks i min mun. han kan inte bemöta kritiken angående hur fan dom behandlat arbetslösa och sjukskrivna;

visst, det finns de som glider igenom sjukskrivning och har ett glassiglass liv. MEN, det GÅR inte att dra alla över en kant. det är EXAKT det som sverigedemokraterna gör. visst finns det invandrare och asylsökande som beter sig som drägg och borde skickas hem - självklart. men ingenstans alls kan man se statistik över att alla är så.
men sjukskrivna däremot, dom är dumma allihop, snytar på svenska skatteväsendet och måste jobba heltid. på ett riktigt jobb. japp, riktigt. så är det.

sen "vi har minskat antalet sjukskrivna", eh no shit sherlock! 100 poäng och chans till romans för fredrik. DET ÄR VÄL FÖR FAN INTE KONSTIGT ATT DOM MINSKAT NÄR NI TVINGAT DOM TILL ARBETSLIVET NÄR DOM INTE KAN JOBBA.

okej, vad händer sen.
jo, de blir arbetslösa.
"ja det har ökat pga att det inte finns jobb". true. klart det inte finns jobb när ni skickar folk som inte kan jobba att söka, KLART att efterfrågan på jobb ökar och KLART att det inte finns jobb till alla.

kunde inte se klart debatten. blev illamående. gick ut med nellie.

jag tror jag avlider om mina farhågor om allians-vinst sker den 19e september.

rösta rödgrönt för ett bättre sverige, suckers!

U SHOULD KNOW BETTER

dör nu. ja typ nu. har nämnligen lyssnat igenom Robyns nya album för andra gången. fan vad bra det är. lite annorlunda mot pt 1, men vissa låtar är helt insane.
tex "riktiga" versionen på Hang with me (på första plattan släpptes den akustiska)
och låten "u should know better" med snoop dogg. nu är  jag inte mkt för den sistnämnda, men gud vilken låt.

älskar
"You know when in Rome I sat down with the Romans
Said "We need a black pope and she better be a woman"
There'll be no more celibacy
Even the Vatican knows not to fuck with me"

<3

sista spåret är en ny akustisk version, antar att den släpps som vanlig på nästa platta. "indestructible" heter den. så bra.


i'm gonna love you like i've never been hurt before. <3


ikväll dricker jag för två kvällar.

RSS 2.0